Amit a vizsgákról tudni érdemes II.


A tartós szempilla és szemöldökfestés


Modellel szemben támasztott kritériumok (nem lehet előre festett, sminktetovált).
  Csak úgy lehet festeni, hogy a modell ülő helyzetben van.
  Alátét: lehet bármiből (vatta, papír, szilikon, stb.) a lényeg, hogy ne ázzon át, ne legyen túl nagy, vagy túl kicsi, sem túl vastag, hogy résmentesen  beillesztető legyen a szempillák alá
  Vazelin: lehet az alátéten és a szem alatt is ( szempillán ne legyen!)
  Vazelin felvitele: egyszer használatos eszközzel, vagy könnyen fertőtleníthetővel más eszközzel (ecsettel nem!). Kézzel is fel lehet vinni.
  A  festéket a szempillára,  letapasztva és tincsezve is fel lehet tenni a  lényeg, hogy a tövétől a végéig mindenhol legyen rajta festék.
  Festék felvitele: nem lehet hegyes eszközzel. Lehet parátkával (azzal a típusúval, aminek az egyik vége lapos), műanyag pálcikával, amit a festékhez adnak, üveg lapátkával, stb.
  A tanuló keze ne legyen festékes, igazításnál ne a kezére kenje a festéket.
  Lemosás –melegen langyos vízzel, a modell is foghatja a tálat, a lényeg, hogy ne csurogjon össze- vissza a lemosóvíz,  és a levett alátétet ne dobja a lemosótálba !
  BÓRVIZES szemöblögetés kötelező! Úgy végezze el a
  tanuló, ahogy tanulta (1 vagy 2 pohár, a vendég foghatja a tálat stb.) szemcsepp is használható, de nem helyettesíti a bórvizes öblítést .
A szem szárazra törlése: végezheti a vizsgázó de a modell is 
  Festőkönyv kötelező. Tartalmaznia kell  a modell nevét, a bőrpróba idejét, a leolvasás idejét,eredményét az alkalmazott festék  és oxidálószer anyagát, %-át (pl. Refectocil, paratoluilén-diamin 2%+ 3%-os H2O2) a vizsgázó és a modell aláírását.

A vizsgán a vizsgabizottság dönti el, hogy a vizsgázók a festést(szempilla és szemöldök)  a saját vagy a sorsolt modellen végzik. Erre a lehetőségre jó ha felkészítik a modelleket.

A szemöldök festéket, a közvetlenül  szempillafesték felvitele után kell feltenni.,(mert a festésre megadott vizsgaídő így lett kiszámítva). A szemöldök festésnél értékelési szempont, a megfelelő szín , a szemöldök és az arc sajátékosságainak legmegfelelőbb forma kiválasztása, a munkafolyamat tisztasága. A  szemöldök alatt a bőrőn csak indokolt esetben maradhat festék (pl.nagyon ritka vagy hiányos szemöldök) Vazelines alákrémezés alkalmazható, de nem kötelező! 

Szemöldök igazítás

Legyen mit szedni, nem lehet csak imitálni .
Álló és ülő helyzetben is szedhet a vizsgázó. 
 Eszközfertőtlenítésre alkalmas és gyorsan ható eszköz fertőtlenítővel kell a csipeszt fertőtleníteni
Felpuhítás nem kötelező, ha masszázs után történik a szemöldökformázás. 
 Bőrfertőtlenítő használata szükséges, amennyiben pontszerű vérzések vannak. (Az áttörlés bórvizes vattával történik, ami bakteriosztatikus)
Nyugtató krém használata szükséges.
asználata szükséges.